Schab Naturrino nadziewany z sosem tatarskim z tuńczykiem

Doskonała przystawka na zimno

  • SKŁADNIKI  (porcja dla 4-5 osób):
  • Schab Naturrino 300 g (pieczony lub wędzony)
  • Tuńczyk 120 g
  • Cebula 2 szt.
  • Ogórki konserwowe 7-8 szt.
  • Kapary w zalewie - mały słoik
  • Majonez - mały słoik
  • Natka pietruszki 2 pęczki
  • Sól
  • Świeżo mielony pieprz

Czas przygotowania: 

15-20 minut

SPOSÓB PrzygotowaniA:

Zaczynamy od przygotowania sosu, który jest nieco pracochłonny.

Sos tatarski

Obraną cebulę, ogórki konserwowe oraz kapary kroimy w drobną kostkę. Pokrojone warzywa dokładnie wyciskamy, by pozbyć się nadmiaru płynu – dzięki temu sos będzie gęsty. Tuńczyka odsączamy, dodajemy majonez, następnie blendujemy na gładką masę. Do wyciśniętych warzyw dodajemy masę z tuńczyka i drobno siekaną natkę pietruszki. Całość doprawiamy świeżo mielonym pieprzem. Dokładnie mieszamy. Sos jest gotowy.

Schab wyjmujemy z opakowania, następnie ostrym nożem kroimy na plastry o grubości około 1 cm. Plastry nakrajamy w połowie grubości, nie docinając do końca. W powstałą kieszeń nakładamy sos tatarski z tuńczykiem.

Smacznego!

The product used in the recipe:

schab pieczony Naturrino

Senior's health

Chef Łukasz Konik
SeeSenior's health

Food choices for diabetics

Chef Dominik Moskalenko
SeeFood choices for diabetics

Livestock breeding quality

SeeLivestock breeding quality

Blog

Health | History | Culture | Science

SeeBlog

Ta strona używa ciastek. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień w przeglądarce.

× Dowiedz się więcej
sokolow.pl