Makaron razowy z sosem z Pasty z suszonych pomidorów Sokołów „Z gruntu dobre”

Makaron w sokołowskim stylu

  • SKŁADNIKI :
  • 250 g makaronu razowego
  • 100 g Pasty z suszonych pomidorów Sokołów „Z gruntu dobre” (1 opakowanie)
  • 100 g pomidorów cherry
  • 100 g cebuli
  • 100 g rukoli
  • 50 g parmezanu lub twardego żółtego sera
  • 50-70 ml oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, świeże mielony pieprz

SPOSÓB PrzygotowaniA:

Gotujemy makaron w lekko osolonej wodzie. W tym samym czasie wlewamy na patelnię oliwę i podsmażamy na niej drobno pokrojoną cebulę. Następnie dodajemy pastę z suszonych pomidorów i ok. 50 ml wody. Całość mieszamy do połączenia się składników.
Dorzucamy pokrojony w płatki czosnek i ćwiartki lub połówki pomidorków cherry. Wszystko chwilę dusimy, doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy rukolę.

Do przygotowanej pasty z pomidorów dodajemy makaron, mieszamy, żeby składniki się połączyły. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Danie wykładamy na talerz. Na koniec posypujemy startym parmezanem lub innym twardym serem.

Senior's health

Chef Łukasz Konik
SeeSenior's health

Food choices for diabetics

Chef Dominik Moskalenko
SeeFood choices for diabetics

Livestock breeding quality

SeeLivestock breeding quality

Blog

Health | History | Culture | Science

Aleksandra Chalimoniuk
SeeBlog

Ta strona używa ciastek. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień w przeglądarce.

× Dowiedz się więcej
sokolow.pl