Full-day balanced diet plan – day 2

Suggested diet plan for a whole day

Breakfast

Fried egg on toast and naturrino ham

 

Sokołów warsztaty dla dzieci

Ingredients:
2 eggs
2 slices of whole grain toast
10 g fresh butter
2 slices of naturrino ham
salt, freshly ground pepper

 

Heat butter on the frying pan and then fry the ham. Fry toast on the same butter (in this way the slices of toast will absorb the flavour of ham and butter from the frying pan) until golden. Next fry the egg and place it on top of the toast with fried slices of ham. Sprinkle with a pinch of salt and pepper.

 

Mid-morning snack

A slice of whole grain bread with cottage cheese and half a bell pepper

 

Lunch

Naturrino roasted bacon served with apple mousse, spinach, mashed potatoes and thyme sauce

 

Sokołów warsztaty dla dzieci

Ingredients:
100 g naturrino roasted bacon
100 g potatoes
100 g broccoli
100 g apples
20 g grated horseradish
100 ml pot roast gravy
50 g butter
50 ml milk
100 g baby spinach leaves
salt, freshly ground pepper

 

Roughly dice the potatoes and boil in slightly salted water. Cook the broccoli in salted boiling water for 5–6 minutes. Make the apple mousse: peel the apples, remove the centre membranes and seeds, dice roughly. Next fry the apples with some sugar, add some water and stew for about 15 minutes. Blend into a smooth mousse and add the grated horseradish.

Squeeze the cooked potatoes through a ricer into a warmed pot, and add some butter and warm milk. Mix into a smooth mousse and season with salt.

Cut the bacon into 1 cm thick slices, place in a heatproof dish and put into a hot oven for about 10–15 minutes.
Melt butter on the frying pan, then add baby spinach leaves, garlic, salt and freshly ground pepper. Remove excess water from the spinach in a sieve.

Arrange all ingredients on a plate and pour pot roast gravy all over the dish.

 

Podwieczorek

Koktajl mleczny (200 ml maślanki + pół szklanki sezonowych owoców)

 

Kolacja

Sałatka z gruszką, selerem naciowym, serem pleśniowym i płatkami ze schabu Naturrino

 

Sokołów warsztaty dla dzieci

Składniki:
schab Naturrino 100 g
1 świeża gruszka
obrany seler naciowy 100 g
ser pleśniowy Lazur 50 g
orzechy włoskie 10 g
jogurt grecki 50 g
miód

 

Obrany seler naciowy kroimy w drobne piórka. Obieramy i kroimy świeżą gruszkę w cząstki. Orzechy włoskie krótko prażymy na patelni lub w piekarniku. Wszystkie składniki wkładamy do miski, dodajemy niewielką ilość jogurtu greckiego, odrobinę miodu, pokruszony ser Lazur lub Gorgonzolę. Wszystko delikatnie mieszamy. Na koniec dodajemy bardzo cienko pokrojony schab.

 

 

 

 

 

 

Ta strona używa ciastek. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień w przeglądarce.

× Dowiedz się więcej
sokolow.pl