Biała kiełbasa w białym winie ze szpinakiem, perłowymi cebulkami i dymionym masłem

Biała kiełbasa w świątecznym wydaniu

  • SKŁADNIKI  (na 5 porcji):
  • 5 białych kiełbas Sokołów Naturrino
  • 120 ml białego wytrawnego wina
  • 100 g szpinaku baby
  • 100 g cebulek perłowych
  • 1 mała cukinia
  • 20 g miodu
  • 50 g suszonych pomidorów
  • 100 g masła
  • 1 garść siana
  • Sól
  • Pieprz

przygotowanie: 

Kiełbasę sparzyć i zdjąć osłonkę. Pokroić w plastry o grubości 1,5 cm. Masło poddymić w garnku z podpalonym sianem i zostawić na 20 minut. Cebulki odsączyć z zalewy i skarmelizować z miodem.

Dodać pokrojoną w cienkie plastry cukinię, suszone pomidory oraz kiełbasę. Całość dusić na dużym ogniu, stopniowo podlewając winem. Dodać szpinak, sól, pieprz oraz masło. Zestawić z ognia. Udekorować liśćmi świeżego szpinaku.

The product used in the recipe:

kiełbasa biała Naturrino

Ta strona używa ciastek. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień w przeglądarce.

× Dowiedz się więcej
sokolow.pl