Schab pieczony z puree z pietruszki oraz kaszą pęczak

Tradycyjna pieczeń z niebanalnymi dodatkami.

1os.
8PLN
40min

składniki
na 1 porcję (koszt ok 8 zł)

schab Sokołów 160 g

pietruszka korzeń 100 g

kasza pęczak 50 g

mleko 100 ml

oliwa z oliwek

natka pietruszki 1 pęczek

młoda marchew z natką 1 szt.

musztarda Dijon 1 łyżeczka

majeranek

liść laurowy

słodka papryka

sól, pieprz

Sposób przyrządzenia

Schab wykroić. Zamarynować w soli, pieprzu, słodkiej papryce oraz w majeranku. Zawinąć w folię spożywczą.

Pozostawić w chłodnym miejscu przez ok. 1 godzinę. Piec w piekarniku w 1000C przez około 50-60 minut.

Kaszę pęczak ugotować z dodatkiem soli oraz liścia laurowego (proporcje 1:2). Do kaszy dodać musztardę i natkę pietruszki.

 

 

 

 

 

Wykorzystany produkt:

schab wieprzowy bez kości Sokołów

Ta strona używa ciastek. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień w przeglądarce.

× Dowiedz się więcej
sokolow.pl