Makaron razowy z wołowiną pieczoną z warzywami gotowanymi

Idealny na rodzinne spotkanie przy stole

1 os.
4,8PLN
40min

składniki

na 1 porcję (koszt ok. 4,8 zł)

  • Makaron razowy nitki 100 g
  • Udziec wołowy Sokołów 100 g
  • Papryka czerwona 50 g
  • Kalafior 3 duże różyczki
  • Cukinia 50 g
  • Cebula 50 g
  • Szpinak 10 g
  • Czosnek 1 ząbek
  • Świeże liście bazylii
  • Estragon suszony
  • Liść laurowy 3 szt.
  • Ziele angielskie 5 szt.
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przyrządzenia

Udziec wołowy przyprawić solą, pieprzem, estragonem, zmielonym zielem angielskim i liściem laurowym. Całość zawinąć w folię aluminiową. Piec w 1600C przez około 2 h. Wszystkie warzywa pokroić w cząstki i przesmażyć na oleju. Dodać ugotowany makaron, wymieszać. Doprawić do smaku. Posypać pociętą bazylią. Podawać z upieczoną wołowiną.

Wykorzystany produkt:

Krzyżowa Uczta Qulinarna

Czas pieczenia należy każdorazowo dostosować do wagi mięsa.

Ta strona używa ciastek. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień w przeglądarce.

× Dowiedz się więcej
sokolow.pl