Szynka długo gotowana w bulionie warzywnym

Danie proste w wykonaniu

1 os.
5,5PLN
30 min

składniki

na 1 porcję (koszt ok. 5,5 zł)

  • Szynka Sokołów 180 g
  • Bulion:
  • Marchew 2 szt.
  • Mały seler 1 szt.
  • Pietruszka (korzeń) 1 szt.
  • Kapusta włoska 2-3 duże liście
  • Mały por 1 szt.
  • Cebula cała z łupinami 1 szt.
  • Natka pietruszki 1 pęczek
  • Kasza kuskus 3 łyżki
  • Czosnek 1 ząbek
  • Liść laurowy 2 szt.
  • Ziele angielskie 5 szt.
  • Majeranek
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przyrządzenia

Warzywa (marchew, seler, korzeń pietruszki, kapustę włoską, cebulę, por) z czosnkiem i natką pietruszki zalać 2 litrami wody. Dodać przyprawy. Gotować około 30 minut. Po tym czasie dołożyć szynkę. Gotować jeszcze przez około 2 godziny do miękkości. Na koniec dodać kuskus.

Wykorzystany produkt:

szynka wieprzowa bez kości

Dodanie do bulionu cebuli z łupinami poprawia jego smak i aromat.

Ta strona używa ciastek. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień w przeglądarce.

× Dowiedz się więcej
sokolow.pl