Schab duszony w soku z kiszonej kapusty z warzywami

Prosty pomysł na sycący obiad

1 os.
4,7PLN
40min

składniki

na 1 porcję (koszt ok. 4,7 zł)

  • schab Sokołów 160 g
  • kapusta kiszona 100 g
  • sok z kiszonej kapusty 250 ml
  • bulion warzywny 300 ml
  • marchew 1 szt.
  • dynia 40 g
  • cebula 1 szt.
  • brokuł 2 duże różyczki
  • liść laurowy 2 szt.
  • ziele angielskie 3-5 szt.
  • pieprz gruboziarnisty 3-5 szt.
  • majeranek
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzenia

Do gotowego bulionu dodać sok z kiszonej kapusty oraz przyprawy (liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, pieprz gruboziarnisty). Dodać schab. Całość gotować przez godzinę. Po tym czasie dodać warzywa: marchew, dynię, cebulę, brokuł. Gotować jeszcze przez 30 minut. Dodać kapustę kiszoną, gotować jeszcze przez 15-20 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Wykorzystany produkt:

schab wieprzowy bez kości Sokołów

Jeśli obieranie i krojenie dyni sprawia ci kłopot, wybierz łatwą w obróbce odmianę hokkaido.

Ta strona używa ciastek. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień w przeglądarce.

× Dowiedz się więcej
sokolow.pl