Plastry cielęciny, dressing kaparowy, twarożek ze szczypiorkiem i pestkami dyni

Prosty pomysł na wyjątkowe śniadanie

1 os.
10,6PLN
30min

składniki

na 1 porcję (koszt ok. 10,6 zł)

  • cielęcina Sokołów 150 g
  • twaróg chudy 50 g
  • szczypiorek
  • pestki dyni 1 łyżeczka
  • kapary 1 łyżeczka
  • jarmuż 1 duży liść
  • woda przegotowana 50 ml
  • majeranek
  • papryka słodka w proszku
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przyrządzenia

Cielęcina

Cielęcinę zamarynować w soli, pieprzu, papryce i majeranku. Piec do miękkości w 1400C przez minimum 2 godziny. Po upieczeniu pozostawić w chłodnym miejscu na minimum 3 godziny. Następnie pokroić w cienkie plastry.

Twarożek

Twaróg zmielić, dodać cienko pokrojony szczypior. Doprawić do smaku. Udekorować podprażonymi pestkami dyni.

Jarmuż

Jarmuż zblendować z przegotowaną wodą. Dodać całe kapary, doprawić do smaku.

Wykorzystany produkt:

udziec cielęcy

Pestki dyni prażymy przez kilka minut na rozgrzanej patelni, nieustannie je mieszając.

Ta strona używa ciastek. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień w przeglądarce.

× Dowiedz się więcej
sokolow.pl