Z cukrzycą na talerzu

W profilaktyce i leczeniu obu typów cukrzycy niezmiernie ważna jest właściwie skomponowana dieta. Jest ona również odpowiednia dla osób po 40 roku życia, cierpiących na otyłość i prowadzących mało aktywny tryb życia, bowiem jej zasady nie różnią się w żaden szczególny sposób od zdrowej, prawidłowo zbilansowanej diety zdrowego człowieka. Dobra dieta w połączeniu ze zmianą trybu życia na bardziej aktywny, jest szansą na zdrowsze życie.

 

Nasz ekspert:

kucharz Dominik Moskalenko
seniorzy box

 

Aktywność fizyczna a cukrzyca

Hemoglobina glikowana – dlaczego warto badać jej poziom?

Co wpływa na wartość indeksu glikemicznego

Podstawowe zasady diety cukrzycowej

Dlaczego mięso i wędliny są ważne w diecie cukrzycowej?

Produkty SOKOŁÓW – z myślą o cukrzykach

Ta strona używa ciastek. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień w przeglądarce.

× Dowiedz się więcej
sokolow.pl