Warsztaty kulinarne dla cukrzyków

Wiedza o zdrowym żywieniu, z uwzględnieniem wymagań diety cukrzycowej jest dla diabetyków niezwykle istotna i daje im możliwość normalnego funkcjonowania na co dzień.

Szansą na zdobycie takiej wiedzy są współorganizowane przez Sokołów warsztaty kulinarne. Stanowią one element projektu „Menu dla Diabetyka”, realizowanego wspólnie z Koalicją na Rzecz Walki z Cukrzycą i odbywają się w wybranych miejscowościach na terenie całego kraju – do tej pory między innymi w Poznaniu, Krakowie, Warszawie, Gdańsku, Koninie i Kargowej.

Dla osób chorych warsztaty są wspaniałą okazją do zdobycia praktycznych informacji dotyczących właściwego bilansowania posiłków w diecie cukrzycowej, a uczestniczący w nich kucharze mogą dowiedzieć się, jak wprowadzać menu przyjazne diabetykom w ich restauracjach. Prowadzący warsztaty doradca kulinarny Sokołowa Dominik Moskalenko przedstawia inspirujące pomysły na potrawy odpowiednie dla diabetyków, ale też dla wszystkich chcących zdrowo się odżywiać.

Poprzez takie działania chcemy przyczyniać się do podnoszenia poziomu świadomości problemu cukrzycy oraz znaczenia diety w jej leczeniu i profilaktyce. Współorganizując warsztaty, promujemy zdrowe nawyki żywieniowe oraz wspieramy dyskusję na temat dostosowania produktów i dań do potrzeb diabetyków.

Warsztaty dla cukrzyków, przeprowadzone przez mistrzów kuchni Sokołów

Ta strona używa ciastek. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień w przeglądarce.

× Dowiedz się więcej
sokolow.pl