Kanapka z pieczonym cuvette

Świetna szybka przekąska

skladniki

0,5 kg cuvette – Uczta Qulinarna

20 g masła klarowanego

bagietka pełnoziarnista

sos chrzanowy

1 cebula szalotka

1 ogórek konserwowy

1 pomidor

pieprz, sól

Sposób przyrządzenia

Mięso oprószamy solą i pieprzem, obsmażamy na złotobrązowy kolor na mocno rozgrzanym maśle klarowanym. Obsmażone cuvette wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C na około 10-15 minut w zależności od wielkości pieczonego kawałka mięsa. Optymalna temperatura wewnątrz pieczeni to 56°C.

Po wyjęciu mięsa z piekarnika odstawiamy je na kilka minut, aby odpoczęło tzn. by wyrównała się temperatura na zewnątrz jaki i wewnątrz pieczeni. Pieczeń kroimy w jak najcieńsze plastry w poprzek włókien.

Pieczone cuvette idealnie komponuje się z chrupiącym pieczywem korzennym z dodatkiem sosu chrzanowego, pomidorem, szalotką i ogórkiem konserwowym.

 Energia
[kcal]
Białko
[g]
Tłuszcz
[g]
Węglowodany
[g]
Błonnik pokarmowy
[g]
WWWBT
Cała potrawa 1531 121 66 112 8,3    
1 porcja 309 24 13,7 22,6 1,7 2 2,2

Wykorzystany produkt:

cuvette Uczta Qulinarna Sokołów

Czas pieczenia należy każdorazowo dostosować do wagi mięsa.

Ta strona używa ciastek. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień w przeglądarce.

× Dowiedz się więcej
sokolow.pl