Stek z grilla ze szparagami

Idealna propozycja na letnie „garden party”

skladniki

  • 2 steki z rostbefu Sokołów Uczta Qulinarna
  • 500 g zielonych szparagów
  • 3-4 ząbki czosnku
  • natka pietruszki
  • bagietka
  • 100 g masła
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przyrządzenia

Przygotowujemy sos czosnkowy. Czosnek siekamy w drobną kostkę, razem z natką pietruszki i odrobiną soli i pieprzu. Dodajemy do miękkiego masła, wszystko razem mieszamy.

Szparagi obieramy, podgotowujemy w lekko osolonej wodzie ok. 5 min.

Steki przyprawiamy solą i pieprzem, delikatnie smarujemy z obu stron olejem roślinnym, aby mięso nie przywierało.

W czasie kiedy steki się smażą, wykładamy na ruszt podgotowane szparagi. Można przygotować również bagietkę z masłem czosnkowym i położyć na chwilę na grilla, by bagietka była chrupiąca.

 Energia
[kcal]
Białko
[g]
Tłuszcz
[g]
Węglowodany
[g]
Błonnik pokarmowy
[g]
WWWBT
Całość (2 porcje) 1248 64.3 69.4 95 10.5    
1 porcja 624 32.1 34.7 47.5 5.25 4.2 4.4

Wykorzystany produkt:

stek z rostbefu Sokołów Uczta Qulinarna

W przypadku szparagów cienkich i młodych, obrać możemy tylko same końce.

Ta strona używa ciastek. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień w przeglądarce.

× Dowiedz się więcej
sokolow.pl