Wołowina z woka

Danie w stylu orientalnym

skladniki

  • 700 g łopatki wołowej Sokołów Uczta Qulinarna
  • 2 białe końcówki pora
  • 1/2 czerwonej, zielonej i żółtej papryki
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 2 papryczki chilli
  • 2 ząbki czosnku
  • nieduży korzeń imbiru
  • szczypiorek
  • kolendra
  • 50 ml oleju
  • 50 ml jasnego sosu sojowego
  • makaron

Sposób przyrządzenia

Mięso kroimy w wąskie paski w poprzek włókien. Wszystkie warzywa kroimy na drobne części, czosnek i imbir w plasterki, szczypiorek i kolendrę siekamy. Zasadą smażenia w woku jest wysoka temperatura tłuszczu. Wołowinę przyprawiamy solą i pieprzem, mięso przysmażamy do czasu, aż nabierze złotawej barwy. Dodajemy warzywa- zaczynamy od najtwardszych, zatem czosnek, imbir, i por, papryki. W czasie smażenia sos sojowy. Do potrawy dodajemy makaron, szczypior dymki i kolendrę. Wszystko dokładnie mieszamy.

 Energia
[kcal]
Białko
[g]
Tłuszcz
[g]
Węglowodany
[g]
Błonnik pokarmowy
[g]
WWWBT
Całość (4 porcje) 2890 191.5 174.5 136.7 9.9    
1 porcja 722.5 47.8 43.6 34.1 2.4 3.1 5.8

Wykorzystany produkt:

łopatka wołowa Sokołów Uczta Qulinarna

Warzywa smażymy w woku krótko, ciągle mieszając – dzięki temu pozostają chrupiące.

Ta strona używa ciastek. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień w przeglądarce.

× Dowiedz się więcej
sokolow.pl