Z cukrzycą na talerzu

W profilaktyce i leczeniu obu typów cukrzycy niezmiernie ważna jest właściwie skomponowana dieta. Jest ona również odpowiednia dla osób po 40 roku życia, cierpiących na otyłość i prowadzących mało aktywny tryb życia, bowiem jej zasady nie różnią się w żaden szczególny sposób od zdrowej, prawidłowo zbilansowanej diety zdrowego człowieka. Dobra dieta w połączeniu ze zmianą trybu życia na bardziej aktywny, jest szansą na zdrowsze życie.

 

Nasz ekspert:

kucharz Dominik Moskalenko
seniorzy box

 

 

Znajdziesz tu specjalnie dla Ciebie stworzone:

  • przepisy
  • porady
  • filmy o zdrowym odżywianiu

 

Mięsne szaszłyki z sezonową kolorową sałatką

Polędwiczka z kaszą pęczak oraz botwinka

Beef Stroganoff

Aktywność fizyczna a cukrzyca

Hemoglobina glikowana – dlaczego warto badać jej poziom?

Co wpływa na wartość indeksu glikemicznego

Wołowina marynowana i grillowana z pieczarkami

Sałatka z bavette

Wołowina z woka

Stek z grilla ze szparagami

Kanapka z szynką wędzoną

Kanapka z pieczonym schabem

Podstawowe zasady diety cukrzycowej

Dlaczego mięso i wędliny są ważne w diecie cukrzycowej?

Produkty SOKOŁÓW – z myślą o cukrzykach

Warsztaty kulinarne dla cukrzyków

Kanapka z pieczonym cuvette

Tatar z ligawy

Grillowany stek z antrykotu z sałatką z młodego szpinaku

Szynka pieczona z makaronem sojowym i smażonymi grzybami

Ta strona używa ciastek. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień w przeglądarce.

× Dowiedz się więcej
sokolow.pl