Eksperci Akademii Smaku

Z Akademią Smaku i współpracują profesjonalni kucharze i dietetycy, którzy poprzez przepisy kulinarne i porady inspirują do przejścia na zbilansowaną dietę. Odpowiednie odżywianie korzystnie wpływa na zdrowie każdego z nas, a szczególnie ważne jest dla osób starszych i cukrzyków.

AUTORZY PRZEPISÓW KULINARNYCH I PORAD DIETETYCZNYCH

Zespół Akademii Smaku tworzą doświadczeni kucharze i dietetycy, których misją jest szerzenie wiedzy na temat smacznej i zdrowej kuchni. Stworzone przez naszych ekspertów przepisy i porady pomogą zachować szczupłą sylwetkę oraz zmniejszyć ryzyko wielu chorób cywilizacyjnych, a co za tym idzie poprawić samopoczucie. Szczególnie zapraszamy do korzystania z naszych przepisów seniorów i diabetyków, dla których przygotowaliśmy zestaw porad dotyczących diety cukrzycowej

Dominik Moskalenko

Już jako siedemnastolatek uczył się sztuki kulinarnej od uznanych w świecie restauratorów: Pawła Oszczyka i Bernarda Lussiana. Następnym przystankiem w jego karierze był Londyn, gdzie spędził ponad 5 lat i pracował w topowych restauracjach należących do Le Caprice Holdings: Le Caprice i Scotts Of Mayfair. Po powrocie do Warszawy został szefem kuchni w restauracji Pomidoro w Konstancinie Jeziornej. W restauracji Amber Room przy Polskiej Radzie Biznesu uczył się od Wojciecha Modesta Amaro. Zdobył prestiżowe w kulinarnym świecie wyróżnienie w konkursie Food&Wine Noble Night w kategoriach „przystawka” i „danie główne”. Współtworzył restauracje Taste Wilanów i Taste Burger. Współpracując z nami, tworzy między innymi propozycje dietetyczne dla diabetyków.

Łukasz Konik

Główny Szef Kuchni we wszystkich obiektach należących do Uzdrowiska Konstancin-Zdrój S.A., gdzie skutecznie i kreatywnie zmienia oblicze polskiej kuchni uzdrowiskowej. Doświadczenie zawodowe zdobywał w najlepszych restauracjach i hotelach w Polsce oraz zagranicą. Elitarna Fundacja Szefów Kuchni przyjęła go do swojego grona jako najmłodszego szefa kuchni. Współpracuje z Instytutem Chemii i Fizyki PAN w Warszawie. Znany ze swojego zamiłowania do kuchni molekularnej, polskiej i francuskiej.

Agnieszka Piskała

Dietetyk, specjalista ds. żywienia. Absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego oraz podyplomowych studiów pedagogicznych. Należy do wąskiego grona diet coach’ów certyfikowanych w Polsce przez Instytut Psychoimmunologii Wojciecha Eichelbergera. Autorka wielu artykułów na temat żywienia publikowanych w tytułach prasy kobiecej i parentingowej. Współautorka (razem z Pauliną Smaszcz-Kurzajewską) książki „Mama i tata to my”, na łamach której obala wiele żywieniowych mitów. Uczestniczka, w roli prelegenta, szeregu konferencji poświęconych żywieniu i zdrowiu człowieka w całej Polsce. Wspiera nas między innymi w opracowaniu zasad dietetycznych dla diabetyków i seniorów.

Ta strona używa ciastek. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień w przeglądarce.

× Dowiedz się więcej
sokolow.pl