Żywiołowe święta bez stresu w Akademii Smaku Sokołów

W atmosferze nadchodzącego Bożego Narodzenia, Akademia Smaku Sokołów po raz kolejny gościła blogerów.

W atmosferze nadchodzącego Bożego Narodzenia, Akademia Smaku Sokołów po raz kolejny gościła blogerów. Uczestnicy warsztatów nie tylko doskonalili swoje umiejętności kulinarne, lecz przede wszystkim szukali odpowiedzi na pytanie, jak uniknąć pułapek wiru przedświątecznych przygotowań. Gościem specjalnym spotkania była Alina Wajda-Lamparska – mentor i life coach. Część kulinarną poprowadził szef kuchni Sokołów – Dominik Moskalenko, przygotowując efektowne świąteczne potrawy, nie wymagające dużego nakładu pracy. Dopełnieniem wyjątkowego programu spotkania były warsztaty rękodzieła, podczas których każdy z gości wykonał efektowną ozdobę - bożonarodzeniowy ogród w słoju.

Akademia Smaku Sokołów od początku swego istnienia rozwija działania wychodzące poza tematykę stricte kulinarną. – Współczesny tryb życia, w pośpiechu i stresie, nie sprzyja celebrowaniu posiłków – mówi Marcin Bałanda, Dyrektor ds. PR i Komunikacji w Sokołów S.A. – W Akademii Smaku Sokołów zachęcamy do odkrywania na nowo bogactwa smaków i czerpania z tego przyjemności i przekonujemy, jak korzystnie wpłynąć to może na podniesienie jakości całego życia. Szczególnie warto pamiętać o tym w przedświątecznym zabieganiu – by zmęczenie i stres spowodowane gorączkowymi przygotowaniami nie zniszczyły wyjątkowej atmosfery świąt Bożego Narodzenia.

Sposoby na uniknięcie świątecznych pułapek w interaktywnej prezentacji przedstawiła gościom warsztatów Alina Wajda-Lamparska – mentor i life coach. Każdy z uczestników, po wypełnieniu specjalnej ankiety, mógł zdefiniować swoje podejście do przygotowań świątecznych poprzez pryzmat „4 Żywiołów” i wyciągnąć z tego osobiste wnioski. Wyjątkowa atmosfera towarzyszyła również kolejnemu punktowi programu, jakim były warsztaty „do-it-yourself”. Podczas nich goście wykonali ogrody w słoju, z bożonarodzeniowymi akcentami dekoracyjnymi.

Propozycje kulinarne, przygotowane według przepisów szefa kuchni Sokołów – Dominika Moskalenko, dowiodły, iż stworzenie wyjątkowego świątecznego menu nie musi oznaczać wielogodzinnych i pracochłonnych przygotowań. – Warto wykorzystywać produkty, które ułatwią nam pracę, na przykład gotową do pieczenia Szynkę Świąteczną Sokołów – mówi Dominik Moskalenko. – Innym wyrobem, który doskonale sprawdzi się zarówno jako danie obiadowe, jak i składnik wykwintnych świątecznych sałatek jest mięso wolno gotowane – wstępnie przyrządzone i zamarynowane. W menu bożonarodzeniowego spotkania w Akademii Smaku Sokołów znalazły się: pieczony rostbef wołowy z sosem tatarskim, szynka świąteczna zapiekana w miodzie z gotowaną brukselką i okrasą z boczku surowo wędzonego, wolno gotowana łopatka wieprzowa w sałatce z pieczonego buraka i brukselki z dresingiem z octu balsamicznego.

– Podczas tych warsztatów chcieliśmy zmotywować naszych gości przede wszystkim do tego, by znaleźli czas dla siebie i dla swoich bliskich oraz przypomnieć, co jest najważniejsze w celebrowaniu wspólnie spędzanych chwil – podsumowuje Marcin Bałanda, Dyrektor ds. PR i Komunikacji w Sokołów S.A.

Sokołów Akademia Smaku warsztaty
Sokołów Akademia Smaku warsztaty
Sokołów Akademia Smaku warsztaty
Sokołów Akademia Smaku warsztaty
Sokołów Akademia Smaku warsztaty
Sokołów Akademia Smaku warsztaty
Sokołów Akademia Smaku warsztaty
Sokołów Akademia Smaku warsztaty
Sokołów Akademia Smaku warsztaty
Sokołów Akademia Smaku warsztaty
Sokołów Akademia Smaku warsztaty
Sokołów Akademia Smaku warsztaty
Sokołów Akademia Smaku warsztaty
Sokołów Akademia Smaku warsztaty

 

 

Ta strona używa ciastek. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień w przeglądarce.

× Dowiedz się więcej
sokolow.pl