Trendy żywieniowe i nowa linia warzywna „Z gruntu dobre”

„Z gruntu dobre” – to linia produktów warzywnych, stanowiąca zupełnie nową kategorię w asortymencie firmy Sokołów S.A. 

„Z gruntu dobre” – to linia produktów warzywnych, stanowiąca zupełnie nową kategorię w asortymencie firmy Sokołów S.A. Do współpracy w finalnej fazie tworzenia linii, zaprosiliśmy blogerów kulinarnych. Podczas warsztatów w naszej Akademii Smaku, blogerzy mogli ocenić smaki produktów oraz poznać możliwości ich wykorzystania w codziennym menu. Podczas spotkania rozmawialiśmy również o zmieniających się trendach żywieniowych. Gościem specjalnym warsztatów była Monika Mrozowska – aktorka, autorka książek kulinarnych, wegetarianka. Produkty „Z gruntu dobre” pojawią się w sprzedaży we wrześniu.

- Współpraca z blogerami jest niezwykle ważnym elementem działań Akademii Smaku Sokołów – mówi Aleksandra Chalimoniuk, Dyrektor Spółki ds. PR i Komunikacji w Sokołów S.A. – Cenimy ich zaangażowanie, umiejętności oraz wielką wiedzę merytoryczną – stąd nasz pomysł, by poprosić ich o ocenę produktów z naszej nowej linii, jeszcze przed wprowadzeniem jej na rynek.

Sokołów z gruntu dobre

Zaproszeni blogerzy mogli przetestować wszystkie produkty warzywne Sokołów, jak również ocenić projekty opakowań i propozycje nazwy. Produkty „Z gruntu dobre” to propozycja dla osób na diecie roślinnej, ale również dla wszystkich, którzy chcą w prosty i wygodny sposób wzbogacić swój codzienny jadłospis w produkty roślinne – mówi Aleksandra Chalimoniuk. – Dlatego do udziału w naszych warsztatach zaprosiliśmy osoby o różnych potrzebach dietetycznych – zarówno jedzące mięso, jak i te, które ograniczyły jego spożywanie. Opinie naszych gości okazały się bezcenne w finalnej fazie tworzenia linii Sokołów „Z gruntu dobre”.

Nowa linia produktów bezmięsnych Sokołów jest odpowiedzią na zmieniające się trendy żywieniowe, które przedstawiła Agnieszka Piskała – dietetyk, ekspert ds. żywienia, szczególnie wiele uwagi poświęcając fleksitarianizmowi.

Sokołów z gruntu dobre

Gość specjalny warsztatów Monika Mrozowska opowiedziała, jak na co dzień wygląda komponowanie diety w rodzinie o zróżnicowanych wyborach dietetycznych. Przypomniała, jak ważna jest staranność przy ustalaniu menu, która pozwala zachować nie tylko zbilansowany skład posiłków, ale też odkryć na nowo bogactwo smaków i przyjemność z jedzenia. Monika poprowadziła również ćwiczenia, w których mogli wziąć udział nasi goście – tzw. rytuały tybetańskie, które wzmacniają kondycję organizmu, dają pozytywną energię i przypływ sił witalnych.

Po ćwiczeniach goście przystąpili do wspólnego gotowania. Część kulinarną tym razem wspólnie poprowadzili Monika Mrozowska oraz Dominik Moskalenko – nasz szef kuchni, a do przygotowania potraw użyte zostały również produkty z nowej linii warzywnej. Warsztaty zakończył wspólny posiłek, który był też okazją do rozmów z ekspertami sokołowskiej Akademii Smaku.

Sokołów z gruntu dobree
Sokołów z gruntu dobre
Sokołów z gruntu dobre
Sokołów z gruntu dobre

 

 

 

 

Ta strona używa ciastek. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień w przeglądarce.

× Dowiedz się więcej
sokolow.pl