Zawijańce z kabanosami i sałatka z sezonowych warzyw

Zamiast tradycyjnych kanapek

składniki

  • Zawijańce:
  • ciasto francuskie gotowe
  • opakowanie kabanosów tureckich Sokołów
  • ser żółty w plastrach
  • papryka
  • ogórek małosolny (może być także kiszony)
  • tłuszcz do posmarowania blachy
  • Sałatka:
  • pomidor
  • ogórki
  • cebula
  • papryka

Przygotowanie:

Zawijańce

Ciasto pokroić w kwadraty. Na każdym kwadracie ułożyć na nim plaster sera, kawałki kabanosów i paski papryki i ogórka i zawinąć. Piec 15 minut w 150 C.

Sałatka

Składniki pokroić i wymieszać.
Dodać sól, pieprz i oliwę z oliwek do smaku

 

Autor przepisu: Rafał Czapliński
Przepis nadesłany w ramach konkursu na potrawę piknikową,
zorganizowanego przez Sokołów S.A.

 

 

 

 

 

 

 

 

Wykorzystany produkt:

kabanosy tureckie Sokołów

Ta strona używa ciastek. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień w przeglądarce.

× Dowiedz się więcej
sokolow.pl