Zupa krem z papryki ze śliwkami i wołowiną

Intrygujące połączenie smaków

składniki (porcja na 6 miseczek)

  • 6 dużych kolorowych papryk
  • 1 czerwona cebula
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 15 dużych śliwek
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 500 g mielonej wołowiny Sokołów
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki w przyprawie
  • 1/2 łyżeczki wędzonej papryki w przyprawie
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 3 litry wywaru

Przygotowanie:

Papryki pokrój oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kostkę. Cebulę pokrój w kostkę. Zagotuj bulion i dodaj papryki wraz z cebulą i gotuj pod przykryciem około 12 minut. Śliwki przekrój na pół i usuń pestkę. W rondelku rozgrzej olej kokosowy i rozpuść cukier trzcinowy z dodatkiem cynamonu. Dodaj śliwki i duś około 15 minut ciągle mieszając. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Dodaj mięso wołowe i paprykę słodką oraz wędzoną w przyprawie oraz sól i pieprz. Podsmażaj aż mięso będzie chrupiące. Gdy papryki ugotują się w bulionie zmiksuj je na gładki krem. Dodaj soli oraz pieprzu. Nalej zupę do miski i udekoruj śliwkami oraz mięsem.

 

 

 

 

 

 

Ta strona używa ciastek. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień w przeglądarce.

× Dowiedz się więcej
sokolow.pl