Sałatka z chipsami mięsnymi, awokado i granatem

Lekka i zdrowa sałatka

składniki (duża micha)

  • 1 opakowanie chipsów wieprzowych Sokołów
  • 2 x ogórek zielony
  • 2 x awokado
  • 1 granat
  • opakowanie rukoli
  • 1/2 sałaty lodowej
  • 3 x upieczony burak pokrojony na mniejsze kawałki (dowolnie)
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • szczypta cynamonu
  • szczypta cukru trzcinowego
  • sok z połowy cytryny
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego
  • garść kolendry
  • kilka kropel oliwy z oliwek

Przygotowanie:

Do miski wrzuć pokrojonego w kostkę lub plasterki ogórka, awokado w łódeczki, dodaj pestki granatu oraz buraki, sałatę i rukolę. W osobnej miseczce wymieszaj jogurt naturalny z cukrem i cytryną oraz dodaj posiekaną kolendrę. Sałatkę polej przygotowanym dressingiem. Na koniec dodaj chipsy mięsne.

 

 

 

 

Wykorzystany produkt:

Chipsy wieprzowe Sokołów

Ta strona używa ciastek. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień w przeglądarce.

× Dowiedz się więcej
sokolow.pl