Pasta z białej fasoli z orzechami do pasztetu

Smakowity dodatek do mięs i pasztetów

Pasztet Sokołów Naturrino

składniki (miseczka pasty)

  • 2 szklanki ugotowanej, białej fasoli – może być z puszki
  • 50 g orzechów włoskich
  • 3 ząbki czosnku
  • sok z 1 cytryny
  • 1 łyżka pasty tahini
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soli
  • pęczek zielonej pietruszki
  • szczypta wędzonej papryki w przyprawie

Przygotowanie:

Wszystkie składniki umieść w blenderze i zmiksuj na gładką masę. Dodaj kilka łyżek wody do uzyskania pożądanej konsystencji. Udekoruj kroplą oliwy, kilkoma orzechami oraz listkami pietruszki.

 

 

Wykorzystany produkt:

pasztet Sokołów Naturrino

Ta strona używa ciastek. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień w przeglądarce.

× Dowiedz się więcej
sokolow.pl