Warzywa z grilla z salsą z czerwonej cebuli

Pyszny dodatek do grillowanych mięs

składniki

Warzywa
papryka – po dwie sztuki z każdego koloru
4 szt. cykorii
4 szt. bakłażana
4 szt. cebuli
300 g pieczarek
4 szt. cukinii

Salsa z czerwonej cebuli

  • Oliwa z oliwek „Sansa” (oliwa z drugiego tłoczenia) 100 ml
  • Czerwona cebula 4 szt. (ok. 200 g)
  • Sos sojowy jasny 20 g
  • Ocet balsamiczny 20 g
  • Miód 20 g
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia

Warzywa

Warzywa kroimy w plastry, marynujemy salsą z czerwonej cebuli i oliwą z oliwek oraz oprószamy solą i pieprzem. Po 10 minutach grillujemy warzywa do momentu, aż będą miękkie.

Salsa z czerwonej cebuli

Czerwoną cebulę kroimy w drobną kostkę, dodajemy niewielką ilość sosu sojowego, miodu, octu balsamicznego oraz oliwy z oliwek „Sansa”. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem do smaku

 

 

 

Ta strona używa ciastek. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień w przeglądarce.

× Dowiedz się więcej
sokolow.pl