Żeberka Paski BBQ

Idealny pomysł na żeberka

składniki

żeberka wieprzowe Sokołów

sól, pieprz

Marynata:

Sos słodko-kwaśny

Sos sojowy

Czosnek drobno siekany

Sposób przyrządzenia

Żeberka przyprawiamy solą i pieprzem, a następnie gotujemy w piecu konwekcyjnym na parze aż kość z łatwością będzie odchodziła od mięsa.

Ugotowane żeberka kroimy na mniejsze kawałki a następnie marynujemy we wcześniej przygotowanej marynacie. Żeberka podgrzewamy na grillu.

 

Wykorzystany produkt:

żeberka wieprzowe Sokołów

Grillowanie pod przykryciem zmniejsza ryzyko przypalenia potrawy, mięso nie wysycha, pozostaje soczyste i kruche.

Ta strona używa ciastek. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień w przeglądarce.

× Dowiedz się więcej
sokolow.pl