Twaróg z czekoladą, emulsją jeżynową i malinami

Słodki podwieczorek w wyjątkowej oprawie

składniki na 1 porcję

biała czekolada 20 g

ciasto filo 5 g

czarny sezam 2 g

jeżyna mrożona 5 g

gorzka czekolada 10 g

twaróg 0,0% 80 g

malina świeża 2-3 szt.

masło klarowane

kolendra

cytryna

cukier

Sposób przyrządzenia

Ciasto filo zawinąć z niewielką częścią twarogu i podprażonym czarnym sezamem. Każdy płat ciasta filo lekko posmarować masłem. Piec w 160 0C przez około 8-10 minut. Pozostały twaróg połączyć z rozpuszczoną białą czekoladą.

Jeżyny zagotować w małej ilości wody. Przecedzić przez drobne sitko, tak aby pozbyć się pestek. Skórkę z cytryny zetrzeć na tarce na drobnych oczkach.

Obsypać skórką cytryny i liśćmi kolendry. Pozostawić w chłodnym miejscu na około 30 minut. Podawać ze startą gorzką czekoladą oraz malinami.

 

 

 

 

Ta strona używa ciastek. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień w przeglądarce.

× Dowiedz się więcej
sokolow.pl