Krem ze szparagów

Lekka wiosenna zupa

składniki

  • 200 g białych szparagów
  • 200 g zielonych szparagów
  • 200 g ziemniaków
  • 200 g białej cebuli
  • 50 g masła
  • 2 l mleka 3,2% UHT

Sposób przyrządzenia

Obrać szparagi, ziemniaki i cebulę pokroić w drobną kostkę. Wrzucić do garnka i lekko podsmażyć na maśle. Dodać mleko i gotować aż do miękkości, doprawić solą i pieprzem do smaku. Na koniec zmiksować na gładką masę i przecedzić przez gęste sito, tak aby pozbyć się włóknistych części szparagów. Idealnym dopełnieniem będzie kilka kropel oliwy truflowej.

 

 

 

W przypadku szparagów cienkich i młodych, obrać możemy tylko same końce.

Ta strona używa ciastek. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień w przeglądarce.

× Dowiedz się więcej
sokolow.pl