Smażony antrykot z opiekanymi ziemniakami i wiosenną sałatką

Prosty pomysł na uroczysty obiad

składniki

  • Stek z Antrykotu wołowego Sokołów Uczta Qulinarna,
  • ziemniaki,
  • pomidory,
  • ogórek kiszony,
  • rukola
  • dressing słodko –kwaśny,
  • natka pietruszki,
  • czosnek,
  • masło,
  • cebula szalotka,
  • sól i pieprz,
  • tymianek

Sposób przyrządzenia

Ziemniaki pokroić i podsmażyć na gorącej patelni na złotobrązowy kolor. Dodać kilka gałązek tymianku i rozgnieciony czosnek. Dopiec w piekarniku.

Pokroić pomidory, ogórki, cebulę szalotkę, dodać rukolę. Skropić niewielką ilością dressingu tuż przed podaniem.

Stek oprószyć solą i świeżo mielonym pieprzem, następnie obsmażyć na gorącej patelni z niewielką ilością masła klarowanego lub łoju wołowego. Na stek dodać niewielką ilość masła czosnkowego i gałązkę trybuli.

 

Wykorzystany produkt:

stek z antrykotu Sokołów Uczta Qulinarna

Do przygotowania wołowiny nie używamy tłuczka - wołowiny się nie ubija. Wyjątkiem są bitki i zrazy, ale należy ubijać je bardzo delikatnie.

Ta strona używa ciastek. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień w przeglądarce.

× Dowiedz się więcej
sokolow.pl