Burger Wołowy Prima

 

  • SKŁADNIKI :
  • 1 opakowanie Burgerów wołowych Prima – Uczta Qulinarna
  • 4 bułki
  • 2 pomidory
  • 1 czerwona cebula
  • 3-4 ogórki konserwowe
  • ½ główki sałaty lodowej
  • 50 ml masła klarowanego
  • sól, pieprz
  • musztarda
  • majonez
  • ketchup

przygotowanie warzyw: 

Zanim przystąpimy do smażenia mięsa musimy przygotować niezbędne dodatki. Pomidory kroimy w plastry, czerwoną cebulę w krążki, a ogórki konserwowe w paski. Nie możemy zapomnieć o sałacie, której liście rozrywamy. Najbardziej smaczne, delikatne i soczyste są liście znajdujące się w samym środku (sercu główki).

Smażenie burgerów:

Patelnię grillową delikatnie smarujemy tłuszczem, na przykład masłem klarowanym lub olejem roślinnym i rozgrzewamy. Kotlety układamy na patelni grillowej i smażymy aż się zarumienią, po czym przekładamy na drugą stronę. Na usmażonej powierzchni muszą być wyraźnie widoczne ciemne ślady rusztu patelni. Zdejmujemy kotlety, a na pozostałym na patelni tłuszczu podpiekamy bułki. Kiedy mięso i bułki mamy gotowe możemy składać burgera. Przypieczoną bułkę smarujemy majonezem (można też użyć sosu czosnkowego) następnie musztardą i odrobiną ketchupu. Układamy warzywa: sałatę, pomidora, przyprawiamy solą i pieprzem, a na koniec ogórki konserwowe. Na warzywach układamy ciepły kotlet i drugi kawałek bułki. Całość lekko przyciskamy. Podajemy jako samodzielne danie lub z frytkami.

 

 

Wykorzystany produkt:

Burger wołowy Prima - Uczta Qulinarna

Ta strona używa ciastek. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień w przeglądarce.

× Dowiedz się więcej
sokolow.pl