Makaron razowy z sosem z Pasty z suszonych pomidorów Sokołów „Z gruntu dobre”

Makaron w sokołowskim stylu

  • SKŁADNIKI :
  • 250 g makaronu razowego
  • 100 g Pasty z suszonych pomidorów Sokołów „Z gruntu dobre” (1 opakowanie)
  • 100 g pomidorów cherry
  • 100 g cebuli
  • 100 g rukoli
  • 50 g parmezanu lub twardego żółtego sera
  • 50-70 ml oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, świeże mielony pieprz

SPOSÓB PrzygotowaniA:

Gotujemy makaron w lekko osolonej wodzie. W tym samym czasie wlewamy na patelnię oliwę i podsmażamy na niej drobno pokrojoną cebulę. Następnie dodajemy pastę z suszonych pomidorów i ok. 50 ml wody. Całość mieszamy do połączenia się składników.
Dorzucamy pokrojony w płatki czosnek i ćwiartki lub połówki pomidorków cherry. Wszystko chwilę dusimy, doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy rukolę.

Do przygotowanej pasty z pomidorów dodajemy makaron, mieszamy, żeby składniki się połączyły. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Danie wykładamy na talerz. Na koniec posypujemy startym parmezanem lub innym twardym serem.

Ta strona używa ciastek. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień w przeglądarce.

× Dowiedz się więcej
sokolow.pl