Burger z wołowiny sezonowanej na sucho z dodatkiem redukowanego piwa słodowego

Więcej niż zwykły burger

  • SKŁADNIKI :
  • Porcja: 4 osoby
    Czas przygotowania: 20 min
  • 600 g antrykotu sezonowanego na sucho Sokołów
  • 4 bułki pszenne
  • 1 pomidor
  • 1 cebula
  • ogórek konserwowy
  • ¼ sałaty lodowej
  • 4 łyżki majonezu
  • sos BBQ
  • piwo pszeniczne 200 ml
  • sól, pieprz

SPOSÓB PrzygotowaniA:

Mięso pokrój na mniejsze kawałki, następnie zmiel. Tak przygotowane mięso podziel na cztery równe części.

Następnie ukształtuj w dłoniach lub pierścieniu okrągłe, spłaszczone burgery, Rozgrzej mocno grill lub patelnię i smaż burgery po 2 minuty z każdej strony, do uzyskania złotego koloru i wysmażenia.

Bułki rozetnij i podgrzej na patelni, grillu lub w piekarniku, tak aby były ciepłe i chrupiące. Spodnie części bułek posmaruj majonezem. Następnie ułóż na nich pokrojone w plastry: pomidora, cebulę, ogórek konserwowy i sałatę lodową.

Usmażone mięso połóż na warzywach. Górną część bułki posmaruj sosem BBQ ze zredukowanym piwem. Przykryj burgera – danie jest gotowe.

 

 

 

 

 

 

Ta strona używa ciastek. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień w przeglądarce.

× Dowiedz się więcej
sokolow.pl