Deser buber (przepis Dominika Moskalenko, szefa kuchni Sokołów)

Migdałowe słodkości

  • SKŁADNIKI :
  • 500 g kaszy manny
  • 1 l mleka migdałowego
  • 100 g cukru
  • 2 szt. pomarańczy
  • owoce w zalewie (np. wiśnie w syropie)

 

SPOSÓB PrzygotowaniA:

Mleko wlać do garnka, dodać cukier, otartą skórkę ze sparzonych pomarańczy. Podgrzewać mieszając. Dodać kaszę mannę, pamiętając o tym, by podczas gotowania kaszy z mlekiem cały czas mieszać, by składniki nie przypaliły się.

Po 8-10 minutach deser jest gotowy. Przelać go do mniejszych naczyń, na górę położyć owoce w syropie, udekorować listkiem mięty.

 

 

 

 

Ta strona używa ciastek. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień w przeglądarce.

× Dowiedz się więcej
sokolow.pl