Barszcz z mlekiem kokosowym (przepis Moniki Mrozowskiej)

Barszcz z orientalną nutą

  • SKŁADNIKI (2 porcje):
  • 100 g startych buraków
  • 1 szklanka wywaru warzywnego
  • 1 mała marchewka
  • 1 mały ziemniak
  • 3 łyżki ugotowanej fasoli (może być z puszki)
  • 1/2 szklanki mleka kokosowego
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól do smaku
  • pęczek kolendry

SPOSÓB PrzygotowaniA:

Do wywaru wrzucić obranego i pokrojonego w małą kostkę ziemniaka, pokrojoną w plasterki marchewkę i starte buraczki. Gotować ok. 10 minut. Dorzucić ugotowaną fasolę, wlać mleko kokosowe i gotować kolejne 2-3 minuty. Dodać sok z cytryny, posolić do smaku. Na talerzu ozdobić poszatkowaną kolendrą.

 

 

Ta strona używa ciastek. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień w przeglądarce.

× Dowiedz się więcej
sokolow.pl