Sałata Cezar z Filetem maślanym

Niepowtarzalny smak tradycyjnej sałatki

  • SKŁADNIKI:
  • 75 g gęstego jogurtu naturalnego
  • 10 g anchois
  • 2 obrane ząbki czosnku
  • 3 jajka ugotowane na miękko
  • 100 g sera parmezan
  • bagietka korzenna 1 szt.
  • 1 główka sałaty rzymskiej
  • ½ główki sałaty lodowej
  • 300 g Fileta maślanego Sokołów
  • sól, świeżo mielony pieprz

SPOSÓB PrzygotowaniA:

Na desce drobno pokroić anchois. Nadadzą one niepowtarzalny smak sosu do sałaty, który jest kluczowym elementem sałaty Cezar. Pokrojone rybki przełożyć do miski, dodać jogurt naturalny, drobno posiekany ząbek czosnku, sól i świeżo mielony pieprz do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać.

Na rozgrzanym oleju podsmażyć porwaną na kawałki bagietkę korzenną, dodać ząbek czosnku pokrojony w plasterki, podsmażyć. Otrzymamy aromatyczne grzanki.

Sałaty porwać na kawałki i połączyć z przygotowanymi wcześniej składnikami, czyli sosem i grzankami. Na koniec przekroić na pół jajka ugotowane na miękko i ułożyć je na sałatce. Całość obsypać płatkami parmezanu i cienko pokrojonym Filetem maślanym.

 

Ta strona używa ciastek. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień w przeglądarce.

× Dowiedz się więcej
sokolow.pl