Akademia Smaku Sokołów

Mieszcząca się w Dworku Ziemiańskim w Woli Suchożebrskiej Akademia Smaku, została powołana do życia przez firmę Sokołów. Za cel stawia sobie promocję zdrowego trybu życia, poprzez propagowanie sztuki kulinarnej zgodnej z najnowszymi trendami żywieniowymi.

 

Mus warzywny z domowymi piklami na klasycznej grzance

Karmelizowany schab wieprzowy z konfiturą z czerwonej cebuli

Biała kiełbasa w białym winie ze szpinakiem, perłowymi cebulkami i dymionym masłem

Duszona wołowina z koniakiem, brunatnymi pieczarkami oraz słodkimi ziemniakami z gałką muszkatołową

Rolada z bawety, duszona w sosie pieczeniowym z warzywami i ziołami

Necówka pieczona w boczku surowo wędzonym

Biała kiełbasa Naturrino, duszona cebula i biały tłusty ser pieczone w cieście francuskim

Schab Naturrino nadziewany z sosem tatarskim z tuńczykiem

Wolno gotowana łopatka wieprzowa w sałatce z pieczonego buraka i brukselki z dresingiem z octu balsamicznego

Szynka Świąteczna zapiekana w miodzie z gotowaną brukselką i okrasą z boczku surowo wędzonego

Pieczony rostbef wołowy z sosem tatarskim

Pierogi lub uszka nadziewane Pastą z ciecierzycy Sokołów „Z gruntu dobre” ze smażoną cebulą i młodymi liśćmi szpinaku

Makaron razowy z sosem z Pasty z suszonych pomidorów Sokołów „Z gruntu dobre”

Wolno gotowana łopatka wieprzowa na puree z warzyw korzennych z sosem pieczeniowo-musztardowym

Burger z wołowiny sezonowanej na sucho z dodatkiem redukowanego piwa słodowego

Marynowana w piwie polędwica wołowa z chrupiącymi sałatami

Orientalny szaszłyk z rostbefu wołowego z sałatką z ogórka i marynowanej białej rzodkwi

Pierogi z pasztetem warzywnym Sokołów (przepis Dominika Moskalenko, szefa kuchni Sokołów)

Deser buber (przepis Dominika Moskalenko, szefa kuchni Sokołów)

Barszcz z mlekiem kokosowym (przepis Moniki Mrozowskiej)

Uczta Kulinarna

Kule pozytywnej energii

Polędwica z jelenia smażona, Comber z jelenia pieczony z kaszotto z płatków owsianych i pieczonymi warzywami korzennymi

Sałata Cezar z Filetem maślanym

Jajko niespodzianka

Kasztany w maraschino na budyniu z kaszy z zefirkami

Czarna kiszka z cynamonem na jarzębinie i bitce ziemniaczanej

Szablok z kapustą kwaśną i pulpetami królewieckimi

Wołowina z wędzoną słoniną, brukselką i fjutem

Całodniowy zbilansowany jadłospis - dzień 1

Całodniowy zbilansowany jadłospis - dzień 2

Zupa krem z papryki ze śliwkami i wołowiną

Polędwica wołowa z warzywami i orzechami nerkowca

Sałatka z chipsami mięsnymi, awokado i granatem

Pasta z suszonych pomidorów do pasztetu

Pasta z białej fasoli z orzechami do pasztetu

Tarciuch bodaczowski z boczkiem i letnim sosem

Sałatka ziemniaczana z kiełbasą myśliwską

Piknikowa sałatka słoikowa

Zawijańce z kabanosami i sałatka z sezonowych warzyw

Stek z antrykotu

Żeberka Paski BBQ

Sałatka tajska z flanstekiem

Warzywa z grilla z salsą z czerwonej cebuli

Twaróg z czekoladą, emulsją jeżynową i malinami

Krem ze szparagów

Szparagi w boczku surowo-wędzonym i jajkiem poche, z sosem holenderskim

Smażony antrykot z opiekanymi ziemniakami i wiosenną sałatką

Sałata Cezar z flan stekiem

Ta strona używa ciastek. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień w przeglądarce.

× Dowiedz się więcej
sokolow.pl